Yazlık Bohem Elbise Modelleri

Yazlık Bohem Elbise Modelleri



Bohem kelimesinin kökeni Fransızca’dır ve Türkçe’ye bohem olarak geçmiştir. Bu kelime aslında bir stil ismi olmaktan çok sabit durmayıp sürekli gezen, gelecek ve geçmişe dair kaygıları olmayıp hayatı anlık olarak yaşayan insanlar ya da topluluklar için kullanılır. Bunun bir stil olarak ortaya çıkışı ise Fransız Devrimi sonrasında gerçekleşmiştir. Fransız Devrimi sonrasında sanatçıların birçoğu artık sanatlarını icra edemez oldular, özellikle sanatçıları destekleyen insanların işten çıkarılması, günlük çalışma koşullarının ortaya çıkması ve insanların ekonomik nedenlerle ülke içinde gerçekleştirdikleri göçler zamanla bohem yaşam tarzını ortaya çıkarmış oldu. 

Dönemin kıyafetlere etkisi de eski, parçalanmış, sade ve ucuz kumaşların kullanılması şeklinde oldu. İnsanlar hem göçebe bir yaşama geçti hem de gerek ekonomik sıkıntılar gerekse bu duruma bir eleştiri amacıyla bu tarz kıyafetler kullanmaya başladılar. Önceleri tarihsel olayların üzerine ortaya çıkan bu akım zamanla büyük bir ilgi gördü ve stilistler tarafından “bohem tarzı” olarak adlandırıldı. 

 

İçindekiler

Zamansız ve Sürdürülebilir Parçalarla Bohem Stil

Bu tarzın yansımaları, 70’ler ve 80’lerde Hippi tarzında görülmüştür. Farklı desenler, asimetrik kesimler, salaş kıyafetler, soluk, mat ya da pastel renklerle karşımıza çıkan kıyafetler, bohem stilin en bariz özellikleridir. Rahatlığın, özensizliğin meydana getirdiği şıklığın peşinde olan bu tarz, her yaştan insanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. 

Ortaya çıktığı tarihten itibaren asla modası geçmeyen bu tarz, günümüzde de güncellenerek kullanılmaya devam ediyor. Bohem kıyafetlerin her tarza uyum sağlaması nedeniyle, doğru parçalarla her yerde ve zamanda onları kullanabiliyor olması oldukça büyük bir avantaj da sağlıyor. Aynı zamanda bohem tarz kıyafetlerin her bedende şıklığını koruyor olması, günümüz standart beden algısını da kırıyor. Her kıyafetin her yaş ve bedende şık göründüğü bu tarzı sevmemek için bir neden olamaz!

Bohem tarz, günün modasını takip etmez, kendi modasını kendisi yaratır. Bu bakımdan, sürekli yeni şeyleri takip etmek gibi bir kaygısı olmayan insanlar için oldukça uygun bir tarzdır. Bohem stili sana oldukça geniş bir yelpaze tutar. Öyle ki kendi bohem tarzınız kendin de oluşturabilirsin. Eski kıyafetlerini kombinleyerek bunu dilediğin herhangi bir renk veya aksesuar kombiniyle tamamlayarak kendi bohem stilinizi oluşturmuş olursun. 

Otantik Bohem Günlük Elbise

 

Peki bohem tarzın belirgin renkleri nelerdir?

Bohem tarzda kahverengi ve tonları başta olmak üzere pastel renkler çoğunluktadır. Fakat bu tarza geniş bir pencereden baktığımız zaman her rengin burada yer alabildiğini görürüz. Hâkî yeşil, kiremit rengi, kahverengi, koyu sarı, kırmızı, siyah gibi renkler en çok tercih edilen renkler arasındadır. Bu renklerle beraber en çok kullanılan desenler ise batik ve çiçek desenli kumaşlar, ombre geçişli kumaşlar ön plandadır.

Elbette ki her stilin olduğu gibi bohem stilin de ana parçalarının dışında tamamlayıcı parçaları vardır. Bunlar aksesuar, ceket, ayakkabı vs. olabilir. Bohem tarzda aksesuarlar da genellikle ahşap ya da eskitme kolyeler, yüzük ve küpeler, koyu renkli şallar olabilir. Ayakkabıda ise özellikle yazın ipli sandaletler ve benzeri ayakkabılar, terlikler tercih edilmektedir. Yaz mevsiminin sıcak akşam esintilerine ahenkle ayak uyduracak ince örgü bolerolar, salaş tül pançolar da yine tamamlayıcı parçalar arasında yer alabilir.

 

Yazın En Kurtarıcı Parçaları: Bohem Elbiseler

Yazın yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı bu aylarda bizi en çok meşgul eden şeylerden biri de bu sene yaz mevsiminde neler giyeceğimiz, neyi nasıl kombinleyeceğimiz olmaya başladı. Bohem elbise modelleri ise hiçbir zaman ve hiçbir mevsimde modası geçmeyen parçalar olarak karşımıza çıkıyor. Yaz sıcağında seni serin tutacak kumaşlarla birbirinden farklı desenleri buluşturarak  kullanıma sunan Clandestino, bu yaz da seni yazlık bohem elbise modelleri ile buluşturuyor. Bu parçaları dilersen güzel bir sahil kasabasında dilersen şehrin kalabalığında kolaylıkla kombinleyebilirsin.

Bluz, köken olarak Fransızca bir kelimedir. Genellikle günlük bir kıyafet olarak bilinir ve kullanılır. Bluzlar, her yaştan insanın her türlü kombinlerinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Önceleri genellikle işçi sınıfına ait bir parça olarak görülen bluzlar, özellikle günümüzde kadınlarla özdeşleşmiştir. Aynı zamanda her kombini rahatça tamamlayan bir parça olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Her tarzın kendine özgü tasarımlarına sıkça rastladığımız bluzlar, bohem tarzla birleştiğinde ise ortaya bambaşka görünümde, oldukça şık bohem bluzlar çıkıyor. Bohem bluz, tasarlandığı rahat ve serin kumaşlarla seni yazın sıcağında dahi serin tutar ve rahat hareket etmeni sağlamasının yanında bir de şık bir görünüşe sahip olmana neden olur. Bunun yanı sıra ister kot bir etekle ister kumaş pantolonla istersen de bohem şalvarlarla rahatça kombinlenebilmesi nedeniyle sana geniş bir kullanım alanı da sunuyor. Bohem bluzların renk seçeneklerinin fazla olması, elinde olan nadir parçalarla dahi rahatça kullanabilmene de olanak tanıyor. Sadelikten yana olanlar için düz tasarımlar yer alırken daha marjinal ruha sahip olanlar için asimetrik kesim ve zıt renklere sahip olan bluzlar da Clandestino’nun yaz özel serisinde yerini alıyor. Daha sıra dışı bluzlarla şıklığına şıklık katmak isteyen kadınların tercihi ise genellikle ipli ve büzgülü modellerden yana oluyor. V yaka olarak tasarlanmış olan bohem bluzlar da dekolte severlerin vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiş durumda. Her yaştan insanın son zamanlarda kullandığı fakat yine de genç kesimin temsilciliğini yaptığı crop bluz modelleri de bohem tarzla buluşunca ortaya efsanevi bohem bir moda ikonu çıkmış oluyor. Rahat ve salaş görünüşü, kalitesi ile ilgili bir yanılgıya düşürmesin – son derece sağlam ve kaliteli kumaşlardan üretilmişlerdir ve çoğu tür kumaşa göre daha uzun süreli kullanım imkânı sunarlar.

Bohem yazlık elbiseler, özellikle yaz mevsiminde tek parça giyip rahatça kombin yapmak isteyen kadınlar için oldukça güzel bir seçenek. Hem uzun hem de kısa modellerin sunulması da her zevke ve her duruma hitap eden yapısıyla Clandestino yazlık bohem elbise modellerini öne çıkarıyor. Yılın güncel modasını bohem tarzla başarılı bir biçimde harmanlayarak sana sunan Clandestino, kumaşlarının efil efil oluşuyla seni şık ve rahat kombinler yapman için teşvik eder nitelikte. Sıradan bir yazlık elbise dendiğinde akla tabi ki fırfırlı, uçuş uçuş, çiçek desenli elbiseler geliyor. Fakat Clandestino, bohem tarz yazlık elbiseleri koyu renklerle, sade ama muhteşem tasarımlarla birleştiriyor ve ortaya şahane bir yazlık tarz çıkıyor. Bunun yanı sıra bohem elbiseler, yazın da çalışmak zorunda olan kadınların iş yerinde sade ve şık, aynı zamanda da rahat günlük kombinler yapması için önemli parçalar haline geliyor. Clandestino’nun trendlerden uzaklaşmadan bohem tarzı sunma fikri, bu senenin yazlık elbise modellerinde de devam ediyor ve seni yaz mevsimine hazırlıyor.

Kolsuz Desenli Mini Elbise

Bohem tulum, özellikle bu tarzın tutkunlarının en çok tercih ettiği kıyafet türlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Düz renk modellerin yanı sıra çeşitli desen ve modelleriyle karşımıza çıkan bohem tulumlar, şalvarları tek parça olarak kombinlemek isteyen kadınlar için geniş bir alternatif sunmuş oluyor. Bohem tulumlar da tıpkı diğer modellerde olduğu gibi yalnızca diğer parçalarınla değil her tarzda ayakkabılarınla da uyum sağlayacaktır. Sen de rahatlığın şıklığından yanaysan bohem tulumlar tam sana göre! Kendi tarzına göre dilersen tek renk, dilersen çoklu renkli ve desenli tulumları tercih edebilirsin. Bu senenin öne çıkanları çiçek desenli ve alaca renkli tulumlar olsa da tek renk tulumlar da oldukça dikkat çeken modeller arasında yerini alıyor. Bunun yanı sıra salopet tulumlar kadar günlük durmayan, dolayısıyla da bir davette, bir akşam buluşmasında dahi kullanabileceğin şık tulumlar senin her durumda bohem tarzınızı yansıtman için güzel bir seçenek. Doğru kombini yaptığın sürece her daim şıklığını koruyabilir ve girdiğin mekânın en tarz kadını olabilirsin. Bir tulumla en fazla ne kadar şık olunabilir dediğini duyar gibiyim. Fakat bu farkı Clandestino ile sen de anlayacaksın. Bohem tulumların bir güzel özelliği de tulumun rengine göre mekâna ve duruma ayak uydurabiliyor olmasıdır. Renkli tulumlar daha çok seni bir geziye, doğa yürüyüşüne hazırlarken koyu renk ve siyah tulumlar seni resmi ortamlarda oldukça şık gösterebilme özelliğine sahiptir. Her durumda sana hitap eden bohem tulumlar, bu yaz senin favorin olacak!

Şalvar, belki de bohem giyim tarzının en büyük temsilcilerinden biri haline gelmiş önemli parçalardan biridir. Tarihin tozlu raflarına bakıldığında genellikle köy kültüründe tercih edildiğine şahit olduğumuz şalvarlar, bohem tarzla birlikte günlük hayatın onsuz olunmaz parçalarından biri haline gelmiştir. Lastikli ve geniş paçalı yapısıyla rahatlığın ön plana çıktığı şalvarların kullanımı oldukça rahattır. Her rengi ve hemen her modeliyle her yaşa hitap eden şalvarlar, rahatlığı ve yeni nesil tarzıyla seni yazın güncel modasına uyduracak. Özellikle de şalvar kumaşlarının rahat ve serin tutacak türden olması seni bu şalvarları kullanmaktan alı koyamayacak. Clandestino’nun yeni trendlerle bohem modasını bir araya getirip ortaya çıkardığı modeller, bohem şalvarları daha kullanışlı ve kombinlenmesi kolay bir hale getiriyor. İstersen desenli istersen sade modellerini kullanarak bu yazın keyfini rahat bir şıklık ile çıkarabilmen mümkün. Çoğunlukla beli lastikli modellerle karşımıza çıksa da Clandestino, bu noktada da bir farklılık yaparak bel düğmeli modelleri de senin için tasarlayıp sunuyor.

Yaz mevsiminin en çok tercih edilen kıyafetlerinden biri de hiç şüphesiz ki etekler. Eteğin şıklığıyla bohem tarzın rahatlığı birleşince geriye sadece yaz mevsiminin tadını çıkarmak kalıyor. Bu yazın modasına uygun bohem yazlık etekler, özellikle pastel ve soft renkleri, bu yazın favori parçalarından olabilecek nitelikte. Zevkine uygun olarak tasarlanan birden fazla boy seçeneğiyle tarzını olduğu gibi yansıtabileceğin bu etekler aynı zamanda çoklu renk ve model seçeneğiyle de şıklığına şıklık katacak. Clandestino’nun birbirinden güzel bohem etekleri, yine çeşitli renk ve modellerde tasarlanmış zarif bohem bluzları ile kombinlenerek de bohem yaz kombinleri çeşitlenebilir. İlbahar/yaz trendlerinden ince dantel ve düğme detayları kullanılarak tasarlanan Clandestino modelleri ile bohem ruhunu yansıtırken güncel modayı da takip etmiş olursun. Dantelli ve ön düğme detaylı etek modelleri seni bu yazın en zarif kadını haline getirecek!

Sırt Dekolteli Pamuklu Elbise

Yazın gelmesiyle beraber yeni modellerin ve moda renklerin araştırıldığı vakitlere gelmiş bulunmaktayız. Giderek moda sektöründe yer almaya çalışan eski tarza dönüş hareketleri de dikkatlerimizden kaçmıyor. Bu eskileri güncelleyerek yeniden kullanma durumu her ne kadar tutsa da bir bohem tarz kadar etkili ve yetkin duruma gelebilmiş değil. Çünkü bohem tarz, iki yüz yılı aşkın bir süredir güncelliğini ve geçerliliğini koruyabilmiş ilk tarz olarak tahtı almış durumda. Ortaya çıktığı ilk zamanlardan beri modası geçmeyen tek tarz olan bohem, günden güne daha fazla beğeni ve ilgiyi üzerine çekiyor. Özellikle günümüzde rahatlığı tercih eden kesimin giderek çoğalıyor olması, insanları rahatlığı ve şıklığı bir arada bulabilecekleri yeni tarzlara yönlendiriyor. Clandestino da bu ilgiden hareketle her geçen gün yeni modeller ve seçeneklerle seni memnun etmek için çabalıyor. Clandestino; her mevsimde olduğu gibi, yaz mevsiminde de içinde rahat hissedeceğin, her yerde bulabileceğin ürünlerden farklı özgün tasarımlarıyla ve uzun süre seninle birlikte olacak kalitede bohem elbise modelleri ile sitemizde ve mağazalarımızda sizleri bekliyor! Sizler de bu yazı bohem tarzınızla şenlendirmek isterseniz web sitemizden hızlı ve güvenli bir şekilde alışverişe başlayabilirsiniz!

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku