Salaş Giyim Ne Demek?

Salaş Giyim Ne Demek?



Giyim stilleri arasından seni en çok çeken salaş kıyafetler ise bohem tarzın temsilcilerinden biri olabilirsin. Bohem yaşam kültürünü ya da umarsız yaşam tarzını benimseyenlerin vazgeçilmesi olan günlük salaş elbiseler rahatlığı ve konforu da sembolize ediyor. Bu tarzı derinlemesine mercek altına aldık. Eğer salaş kadın giyim stili hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsan okumaya devam et!

Öncelikle kadın salaş gömlek modelleri ya da salaş etekler kullanmak, söz konusu stili yansıtman için yeterli olmayacak. Bu giyim stilini bir bütün olarak düşünmek ve ahenk, renk uyumu, şıklık gibi unsurları da göz ardı etmelisin. Zira salaş tarz bunu gerektirir. Sıklıkla oversize kıyafetlerin bohem tarza uygun olduğu düşünülüyor. Bir başka deyişle oversize giyimi tercih etmek için salaş stil birbirine karıştırılıyor. Büyük beden kıyafet giymek, salaş tarzı tek başına yansıtamaz. Eğer bu konuda hemfikirsek, ‘salaş giyim tarzına ne denir’ sorusuna geçebiliriz.

Düğme Detaylı Geniş Paça Pantolon

 

Salaş Giyim Tarzına Ne Denir?

 Giyim stillerini keşfetmek isteyenler salaş giyim ne demek sorusunun yanıtını da merak edebiliyor. Aslında salaş kıyafet ne demek sorusunun yanıtı bohem stildir. Moda çevrelerinde salaş giyim nedir sorusunun yanıtı ile bohem giyim nedir sorusunun yanıtı aynıdır. Bohem giyim tarzının temeline ise şıklık yok, rahatlık var. Eğer sen de şık görünmekten ziyade gün boyunca rahat etmeyi istiyorsanız, salaş giyim tarzı senin için biçilmiş bir kaftan demektir.

Salaş tarzın nasıl ortaya çıktığı da salaş giyim tarzına ne denir sorusu kadar merak ediliyor. Bu giyim stilinin mimarı; ortaya çıkan bir akım oldu. Bu akımı başlatanlar ise kıyafet için bütçe ayıramayanlardır. Dolayısıyla rengi solmuş, deforme olmuş, kişiye büyük gelebilen kıyafetler ile boy göstermeye başlayan bu grubun başlattığı akım kısa zamanda dalga dalga yayıldı. Salaş ve bir o kadar da derbeder bir stil ortaya çıktı. Bu stil de o dönemde büyük ilgi gören bohem yaşam stili ile bütünleşti ve salaş tarz da böylelikle doğmuş oldu.

Geleceği düşünmekten ziyade anı yaşamayı tercih eden, dert ya da tasadan uzak duran, topluma çok fazla karışmayı tercih etmeyen bir yaşam stili olan bohem, söz konusu giyim tarzına adını verdi de diyebiliriz. Günümüzde Hollywood yıldızları da dahil olmak üzere yüz binlerce kişinin giyim stili haline gelen bohem ya da salaş tarz, moda dünyasında da kendine sağlam bir yer bulmuş durumda!

V Yaka Otantik Desenli Mini Patch Elbise

 

Salaş Giyim Tarzı Nasıl Olur?

Tüm giyim tarzlarında olduğu gibi salaş tarzın da bir belkemiği var. Bu belkemiği de rahatlıktır. Yani bir kıyafetin ne kadar şık göründüğünden ziyade, o kıyafet içinde ne kadar rahat ettiğini öncelikli tutman gerekiyor. Dar kalıp elbiseler, kalem etekler, slim fit pantolonlar salaş tarza asla uygun değil. Bunun yerine salaş elbise ne demek sorusunun da yanıtı olan, vücudu sıkmayan ve içinde çok rahat edeceğin kıyafetler ile salaş tarzı yansıtman mümkün olabilir.

Yapılan en büyük hatalardan biri büyük beden salaş elbise ile salaş stili tamamlamak oluyor. Seçilen kıyafet bu tarza uygun değilse, üzerine büyük gelen bir bedeni seçmen işe yaramayacaktır. Önemli olan kıyafetin kesimiyle, rengiyle, duruşuyla da bohem stili yansıtıyor olmasıdır.

Uzun Kollu Salaş Kısa Elbise

 

Salaş Kıyafetleri Nereden Bulabilirim?

 

Elbette en sevilen giyim stillerine uygun tüm kıyafetler gibi salaş giyim ürünlerini de online sipariş sitemizde bulabilirsin. Clandestino olarak birbirinden güzel yazlık salaş elbiseler de barındıran eşsiz koleksiyonlar hazırlıyoruz. Bu koleksiyonları sitemizde senin beğenine sunuyoruz.

Farklı adreslerde modern salaş kıyafetler aramak yerine, bohem ruhu net bir şekilde yansıtan tasarımlar arasından seçim yapmayı tercih edebilirsin. Seni bu konuda yalnız bırakmıyor ve modası geçmeyen bohem kıyafetleri kolaylıkla satın almanı sağlıyoruz. Online sipariş sitemizde beden, renk, model seçenekleri de son derece fazla ve bu seçeneklere yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Zevklerine uygun tasarımları bulmak senin için çok kolay olacak!

 

Salaş Giyim Kimlere Yakışır?

  • Öncelikle büyük beden salaş elbiseler yerine salaş tarzda ve bedenine uygun elbiseleri seçmen gerektiğini belirtelim.
  • Salaş giyim tarzı uzun boylu ve ideal kiloda olan kadınlara daha çok yakışıyor. Büyük beden kadınları ise bu tarza uygun kıyafetlerin daha kilolu gösterebildiğini belirtelim.
  • Minyon tipli olan kadınlar da salaş giyimi benimseyebilir ancak kıyafet seçiminde daha titiz davranmalılar.
  • Kısa boylu kadınlar salaş tişört ne demek gibi konularda daha dikkatli olmalı ve boyunu daha kısa gösteren tişörtlerden uzak durmalıdır.

Eğer salaş giyim tarzı nedir konusunda yeterince bilgi sahibi olursan, bu tarza uygun olmakla birlikte vücut tipine de uygun olan parçaları kolaylıkla seçebilirsin. Dolayısıyla herkes gibi sen de salaş stilin kendine yakışmasını sağlayabilirsin.

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku