Etnik Giyim Nedir? Etnik Kıyafet Ne Demek?

Etnik Giyim Nedir? Etnik Kıyafet Ne Demek?

Son yıllarda etnik giyim kadın ve erkek modasında kendine daha fazla yer bulmaya başladı. Çok sayıda kişinin ilgisini çekiyor olması, bu stile uygun kıyafet seçeneklerinin artmasını da beraberinde getiriyor. Haliyle etnik giyim ne demek ya da hangi kıyafetlerle bu tarz yansıtılabilir gibi sorular da gündeme geliyor. Sizler için etnik otantik giyim tarzını masaya yatırdık. En çok merak edilen soruların yanıtları burada! Kadın ve erkek etnik giyim tarzını keşfetmeye hazır mısın?

Beli Lastikli Patch Midi Etek - Yeşil

 

İçindekiler

Etnik Nedir?

Öncelikle etnik kelimesinin Türkçede yerel anlamına geldiğini belirtelim. Belirli bir bölgeye has olan giyim tarzı, etnik giyim nedir sorusunun da yanıtı oluyor. Ancak günümüze bu giyim stilinin biraz daha farklılaştığını söyleyebiliriz. Temeline bakıldığında yine yerel giyim esintilerini bu kıyafetlerde görmek mümkün! Ancak her ülkede otantik giyim stilinin dinamikleri farklı olabiliyor. Peki, tüm dünya genelinde bir değerlendirme yapıldığında en çok hangi kıyafetler etnik tarzı yansıtıyor?

Modanın nabzının attığı ülkelerde otantik giyim stili değerlendirildiğinde özellikle Hint, Latin, Aborjin, Kızılderili ve Afrika yerel kıyafetlerinin yoğun kullanıldığı göze çarpıyor. Bu nedenle moda akımları da söz konusu kıyafetlerden esinlenilerek yaratılıyor. Ülkemizde ise özellikle Hint ve Latin yerel kıyafetlerinin kabul gördüğünü belirtebiliriz. Özellikle kadınlar için tasarlanan etnik elbise modellerinde bu detayları görmek mümkün oluyor.

 

Etnik Nedir?

Sıklıkla etnik giyim tarzı ile bohem giyim tarzının birbirine karıştırıldığını söyleyebiliriz. Bohem giyim tarzı, sınırlarının tamamen kişinin kendisi tarafından belirlendiği ve çok daha özgürce seçimlerin yapılabildiği, rahatlığın ön planda olduğu bir stildir. Etnik giyim tarzında ise bazı detaylar aranır ve otantik ruhu yansıtması beklenir. İşte bu nedenle etnik kıyafetler ile bohem kıyafetlerin birbirinden çok farklı olduğunu belirtebiliriz.

Otantik giyim tarzında yerel desenler aranıyor. Sade ve desensiz parçalar ile bu tarzı yansıtmak biraz zordur. Bu nedenle hazırladığın kombinlerde mutlaka az da olsa desenlere yer vermende fayda var. Uzun etekler, şalvarlar, bol kesim tulumlar en çok tercih edilen kıyafetler oluyor. Klasik kesim kıyafetlere bazı detaylar eklenerek otantik stili yansıtması sağlanabilir. Kısacası otantik tarza sahip kombinler hazırlamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Sadece bu stili iyi bilmek ve iyi anlamak gerekir.

Rahat Kesim Desenli Kadın Balıkçı Pantolon - Sarı

 

Etnik Giyim Modasında Kullanılan Detaylar

 

İşlemeler etnik tarz dendiğinde ilk akla gelen detay oluyor. İşlemeli olan kıyafetler otantik giyim tarzını son derece net yansıtabiliyor. Özellikle etnik kıyafetler erkek modasında kullanıldığında işleme detaylarının daha fazla öne çıkarıldığını belirtmek mümkün. Boncuk süslemeleri gibi bazı yerel süsleme metotlarının kullanılması da göze çarpan detaylar arasında yer alıyor. Otantik stilde dar kesimlerin pek kullanılmadığını da söyleyebiliriz. Bohem tarzda olduğu kadar geniş kalıplar kullanılmıyor olsa da slim fit kesimden de çoğu zaman uzak duruluyor.

Pastel renk tonlarının yoğun bir şekilde kullanılıyor olması da öne çıkan ayrıntılar arasında bulunuyor. Püsküller ise en sık kullanılan detaylardan biridir. Özellikle etnik kıyafetler kadın için hazırlandığına süslemeye yönelik detaylar daha iddialı ve daha büyük ölçülerde tasarımlara kazandırılıyor. Elbette otantik giyim stilinin olmazsa olmazlarından biri de büyük desenler oluyor. Minimal desenli kıyafetler yerine büyük ve cesur desenlerin kullanıldığı parçaların daha fazla ilgi görüyor olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Pek çok giyim stilinde canlı renkler, soluk renkler ile bir arada kullanılır ve bir ya da en fazla iki renk parlatılır. Ancak otantik giyim stili söz konusu olduğunda aynı tasarımda birkaç farklı canlı rengin bir arada kullanılabildiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle tek başına kombinin starı olabilecek parçalar bulmak da gayet kolay oluyor. Bu kıyafetler arasında bir ahenk yakalamak ise sana düşüyor! Ancak kolay kombin yapmayı sağlayan tasarımları tercih ederken kendini yormadan otantik giyim stilinin bir temsilcisi olabilirsin.

Etnik Desenli Düğme Detaylı Ceket - Mor

 

Her An Her Yerde Etnik Giyim Tarzını Yansıt!

İş hayatında, sosyal yaşantında, evde ve şık davetlerde etnik tarzı gayet rahat yansıtmak istemez misin? O halde etnik moda ve trendlere uygun olan parçaları şimdiden temin etmeye başlamalısın. Bu noktada devreye girerek seni en şık parçalarla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Mağazalar arasında mekik dokuyarak etnik kiyafet satan yerler aramak yerine Clandestino dünyasına giriş yapabilirsin. Bu sayede tamamen en yeni trendlere uygun olarak dizayn edilen etnik stilde kıyafet seçeneklerini hemen karşında göreceksin. Zevklerine uygun olanları seçebilir, sipariş verebilir ve seçtiğin otantik kıyafetlerin kısa zamanda adresine ulaşmasını sağlayabilirsin. Clandestino ile tarzını ön plana çıkarman gayet kolay olacak!

← Eski Yazılar Yeni Yazılar →

ClandestinoBlog

RSS
İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

İlkbahar Aylarına Damga Vuracak Bohem Şort Kombin İpuçları

Bohem şortlar, rahatlığı ve şıklığı bir arada sunan tasarımları ile ilkbahar aylarında vazgeçilmez parçalarınızdandır. Etnik şort ve etnik desen şort modelleriyle doğanın ve baharın canlılığını...

Devamını Oku
Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Bohem Pantolon Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Rahatlık ve özgürlük ruhunu yansıtan bohem erkek pantolonlar, geleneksel pantolon anlayışını modern ve yenilikçi bir tarzla birleştirir. Bu pantolonlar, genellikle geniş kesimli ve renkli desenlere...

Devamını Oku